Energiatodistus

Rakennuksen omistajan on hankittava energiatodistus silloin, kun rakennus tai sen osa otetaan käyttöön, myydään tai vuokrataan. Energiatodistuksen avulla selvitetään rakennuksen laskennallinen energiatehokkuus. Kauttamme saat todistuksen helposti ja tarvittaessa nopeastikin ottamalla yhteyttä.

Energiatodistuksen laadinta

Energiatodistuks perustuu laskennalliseen kulutukseen niin uudiskohteissa kuin myytävissä tai vuokrattavissa jo olemassa olevissa kohteissa. Olemassa olevissa kohteissa laskennallinen tulos saattaa poiketa hyvinkin paljon toteutuneista energiankulutuksista. Todelliset kulutuslukemat saadaan kirjattua todistukseen ja myös tätä vastaava E-luku voidaan ilmoittaa.

Olemassa olevissa kohteissa katselmointi paikan päällä on suotavaa. Kohteesta olisi myös hyvä olla piirustukset, joiden perusteella todistus voidaan laskea. Jos piirustuksia ei ole, tulee suorittaa mittaukset ja laskea todistus näiden pohjalta.

Energiatodistuksen hinta

Pientaloissa energiatodistuksen hintaa on helppo haarukoida alla olevien määreiden pohjalta. Suositeltavaa on kuitenkin ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous, niin voimme antaa tarkemman tarjouksen.

Pientalon (oma-/paritalo) energiatodistuksen hinta-arvio

  • Energiatodistus 1.25 €/rakennuksen bruttoneliö (rakennuksen ulkomittojen mukaan)
  • Tehtäessä paperikuvista +50 €
  • Vinot sisäkatot (lähinnä 1½ -krs talot) +25 €
  • Lisänurkat +15 €/nurkka (perushinta sisältää 4 nurkkaa)

Hinnat sisältävät alv:n.

Muissa kohteissa hinta annetaan kohteen mukaan.

Katso alta virallinen energiatodistusmalli.

energia1energia2