SolidRH kosteuden seurantajärjestelmä

Voiko betonirakenteen kosteuden seuranta olla helppoa, päivittäistä, luotettavaa ja voiko mittauksen tehdä lähes kuka vain?? … ja saada vielä laadukkaat raportit?

SolidRH on innovatiivinen, yksinkertainen ja luotettava betonirakenteiden kosteuden
seurantajärjestelmä. Järjestelmän avulla rakenteen kuivumista voidaan seurata vaikka päivittäin ilman pätevöitynyttä kosteuden mittaajaa ja lähes ilman lisäkustannusta. Mittaustulosten tulkinta ja johtopäätökset tulee kuitenkin tehdä rakennusfysiikan asiantuntijan opastuksella. Mittausanturit asennetaan betonivalun yhteydessä ja seuranta voidaan aloittaa lähes välittömästi. Jatkuvalla seurannalla nähdään rakenteen kosteuskäyttäytymistä ja voidaan tarvittaessa aloittaa toimenpiteet kuivumisen nopeuttamiseksi tai hidastamiseksi. Myös kuivauksen aikana pystytään seuraamaan toimenpiteiden vaikutusta. Antureiden luku tapahtuu lukulaitteella langattomasti ja tuloksia ei voi jälkeenpäin muuttaa. Näin mittaustapahtuma on luotettava niin tilaajan kuin urakoitsijankin näkökulmasta.

Seurantajärjestelmä koostuu SolidRH -lukulaitteesta,
mittausantureista ja kaiken kruunaa Relia -hallinta- ja raportointiohjelma.

MittalaiteSolidRH -lukulaite

SolidRH -mittalaite on kompaktin kokoinen, kestävä
ja helppo käsiteltävä. Suojalaukussa mittalaite pysyy puhtaana ja ehjänä. Laite lukee anturit langattomasti jopa 40 mm lattiapäällysteen läpi.

Mittausanturit

Mittausanturit valmistetaan kohteen mukaan ja kalibroidaan juuri ennen asiakkaalle
lähettämistä. Näin ollen mittaustulokset ovat mahdollisimman luotettavia. Mittausanturin rakenteesta johtuen mittaustapa vastaa nykyään pitkälti käytössä olevaa porareikämittausta. Mittausanturit ovat periaatteessa vastaavat kuin porareikämittauksessa.

Etuina järjestelmän käytössä on kustannussäästö, kun ei SolidRH SH1 -anturin toimintaperiaateenää tarvita ulkopuolista mittaajaa varsianisille työmaakäynneille. Lisäksi työmaan sujuvuus parantuu, kun mittaukset voi hoitaa työmaan oma mestari tmv eikä aikatauluja tarvitse sovittaa ulkopuolisen mittaajan kanssa. Mittaustulosten tulkinnan voi sopia ulkopuolisen asiantuntijan kanssa, jolle annetaan tunnukset Reliaan, ja hän antaa luvan esim. pinnoitustyölle.

Asennustapansa takia anturit säilyvät ehjänä työmaan ajan ja rikkoutuminen vahingossa on lähes mahdotonta. Tällä tavalla myös vältytään epävarmalta poraamiselta rakenteeseen, jolloin ei tarvitse pelätä lattialämmityskaapeleiden vaurioittamista tmv.

Relia

Järjestelmän mukana tulee Relia helppokäyttöinen verkkopohjainen hallintaohjelmisto. Relialla laadit selkeän kosteusmittaussuunnitelman, joka on tukena kosteuksien seurannassa. Ohjelmistoon syötetään kohteen tiedot ja pohjakuva(t), johon merkitään antureiden paikat omalla osoitteellaan. Ohjelma osaa jatkossa yhdistää oikean tuloksen oikeaan anturiin, joten käyttö on vaivatonta ja sujuvaa. Ohjelmistoon pääset käsiksi verkon kautta mistä tahansa. Ohjelmistoon voidaan myös antaa käyttöoikeudet projektin eri osapuolille tarvittavassa laajuudessa, jolloin projektin läpinäkyvyys ja sitä kautta luottamus eri osapuolten välillä pysyy kunnossa. Esimerkiksi projektin johto ja suunnittelijat voivat sopia optimaaliset paikat antureiden sijoittelulle. Ohjelmiston avulla saat laadukkaat ja luotettavat raporti erittäin vaivattomasti.

Laitteisto itselle vai vuokralle?

Järjestelmä on kohtalaisen edullinen, jolloin SolidRH -toimitussisältölaitteiston hankkiminen itselle tulee hyvin pian
kannattavaksi. Meiltä saat kuitenkin vuokrattua lukulaitteen, jolloin hankintaa ei ole pakko tehdä. Kauttamme voi ostaa myös lukupalvelun, jolloin käymme hoitamassa antureiden lukemisen paikan päällä ja laadimme raportin mittauksista.

Jos kiinnostuit helposta kosteuden seurannasta niin ota pikimmiten yhteyttä ja järjestetään tarkempaa esittelyä aiheesta. Sivupalkista löydät hieman syventävää tietoutta järjestelmästä.

Laitteisto on nyt tilattavissa myös verkkokaupan kautta. Samoin anturit voi tilata verkkokaupasta. Ole hyvä ja tutustu kaupassa.